Skip to content

Fogadom…

Esküvői fogadalmat mondani hazánkban még nem elterjedt dolog, viszont a ceremónia csúcspontja lehet az egymás felé fordulva elmondott fogadalom.

Ha nem vagytok biztosak abban, hogy szeretnétek-e fogadalmat mondani a saját esküvőtökön, gondoljátok át, hogy mindketten alkalmasak vagytok-e arra, hogy beszédet mondjatok. Ha alapvetően visszahúzódó, szerény, introvertált személyiségek vagytok, vagy a párotok az, akkor nem feltétlenül jó ötlet, ha arra készültök, hogy esküvői fogadalmat mondjatok az egész vendégsereg előtt.

A fogadalom megírásakor törekedjetek arra, hogy a beszéd ünnepélyes legyen, passzoljon a ceremónia hangulatához, és a ti személyiségetekhez. Az sem baj, ha egy kis kedves humort is belecsempésztek.

Általában az az esküvői fogadalom lesz igazán szép és tartalmas, ami nincs bő lére eresztve, de számos olyan dolgot tartalmaz, amiért szeretitek a másikat. Mondjátok el, hogy mit jelent számotokra a másik, mit szerettek benne a legjobban, milyen rossz tulajdonságokat kedveltek bennük,és miért. Tartalmazhatja azt is, hogy hogyan szerettetek egymásba, és hogy mit ígértek a másiknak.

Ha nem szeretnétek papírral a kezetekben kiállni a nagy napon, van arra is lehetőség, hogy a szertartás előtt elkülditek nekem az egymásnak tett fogadalmatokat, melyet belefogalmazok a szertartás szövegébe, vagy utánam ismételve mondjátok el párotoknak. Így is nagyon nagy varázsa lesz!

aradidora.hu 2023 Minden jog fenntarva.