Skip to content

Andi & Geri

Hisztek a véletlen találkozásokban? Én nem! Abban hiszem, hogy két ember egyetlen nappal sem találkozhat korábban, csak akkor, amikor mind a ketten megértek erre a találkozásra.

Andi és Geri 2016 őszén találkoztatok először, amikor a munkahelyükön úgy alakult a beosztás, hogy egy közös projekten kellett karöltve dolgozniuk egy teljes hétig Debrecenben. A sok nevetés és a jó hangulat mellett, a hét legemlékezetesebb pontja az volt, amikor Geri az utolsó napon élete leggyűröttebb ingjében jelent meg az egyik ügyfél előtt. 

Aki azt gondolja, hogy szerelem volt első látásra, és boldogan éltek amíg meg nem haltak típusú találkozás volt, az téved, hiszen a projekt végén mindenki visszatért a saját életéhez. Teltek múltak a hónapok, de a közöttük kialakult barátság csak másfél évvel később kezdett el kibontakozni. A sok közös program, az átbeszélgetett éjszakák egyre szorosabb kapcsolat kialakulását eredményezték, és a másfél éves befektetett munka meghozta gyümölcsét. Kapcsolatuk nagyon harmonikusan, sok szeretettel és vidámsággal indult, ezért fél év után, úgy döntöttetek, hogy nem várnak tovább és össze is költöznek.

Még ezen a nyáron elindultak Spanyolország legnagyobb szigetére, a Földközi- tenger gyöngyszeméhez Mallorcára, életük legemlékezetesebb nyaralására, ahol az is kiderült, kompatibilis nyaralók. Számukra csakis túramentesen, lustálkodva az igazi egy nyaralás!

2020 év elején közös megfontolás alapján úgy döntöttek, szeretnének örökbe fogadni egy kisállatot. Mivel a januártól májusig tartó időszak munkájukban igen megterhelő, így mindenképpen egy nyugodtabb időszakra, májusra, júniusra tervezték. Igen ám, de a beszélgetés követő másnap Geri ebédszünetben a munkahelyén elővette a telefonját, majd látta, hogy Andi egy tucat kutyáról küldött képet, leírást és hogy mikor lehet értük menni. A képek láttán sokáig nem tudtak ellen állni, még azon a hétvégén meglátogatták Műzlit, aki érkezésükkor azonnal a nyakukba ugrott, így nem volt kérdés számukra, hogy a régóta dédelgetett álmukat május helyett, ott helyben valóra is váltják. Megérkezett első közös „gyermekük”, Műzli. A makacs és hiperaktív Műzli, aki miatt számtalanszor áztak már bőrig, sétáltak koromsötétben és mínuszokban, vagy újították fel a lakásukat…., de minden pillanatért megérte!

Minden év eleje egy nagy projekttel kezdődik náluk, idén sem alakult ez másképp. Nagyjából egy év keresgélés után Andi talpraesettsége és figyelmessége révén megtalálták az álom helyet, ahol szívesen letelepednének. Megvették a telket, május végén elkezdték az építkezést, és az esküvőszervezés mellett időt és energiát nem spórolva azon dolgoztak, hogy közös életük még családiasabb és nyugodt környezetben folytatódjon.

Gergőtől az összeköltözéskor elhangzott egy bűvös mondat: „Ha 1 évig együtt élünk, megkérem a kezed!” Igen, ám, de akkor még senki sem sejtette, hogy kishazánk egy időre elcsendesül majd, ezért Gergő hiába szerette volna megszervezni a legtökéletesebb lánykérési helyszínt és pillanatot, a forgatókönyvet mindig újra kellett terveznie.

Egyik este Geri éppen a hosszútávú terveikről beszélt az egyik barátjával telefonon, miközben Andi viccesen mutogatott a gyűrűsujjára, hogy mindezekhez bizony gyűrűre lesz szükség. Geri válaszul annyit mondott: „az bizony már réges- régen megvan!” Andi természetesen nem hitt a kijelentésének, ezért úgy gondolta gyorsan bebiztosítja magát, és megmutatja, milyen jegygyűrűről is álmodik. A gyűrűt valóban megvette Geri, ezért picit félve nézett rá Andi elképzeléseire, de szerencsére pontosan olyan gyűrűt vett neki, amilyenről álmodott. Mindezek hatására fogalmazódott meg benne, hogy miért ne lehetne tökéletes egy spontán lánykérés?! Az élet túlságosan kiszámíthatatlan és rövid, hogy mindig a tökéletes időzítésre várjunk, ezért eldöntötte, hogy még aznap este megkéred Andi kezét.

Elterelés hadjáratot indított, előkereste a gyűrűt, felkapta a telefonját, majd titokban a kocsikulcsot és azt mondta, leviszi a szemetet. Mivel az utóbbi időben nem volt alkalma Andi szüleivel személyesen találkozni, ezért beült az autóba és felhívta őket facetimeon azzal a szándékkal, hogy a hagyományokhoz hűen jóváhagyását kérjen a lánykéréshez. Andi szülei áldásukat adták, így iparkodott vissza, nehogy gyanút fogjon a lányuk.

A bűvös mondat után szinte napra pontosan egy évvel később, 2020. március 18-án, ahogy a nagykönyvben meg van írva, otthonukban letérdeltél Andi elé és feltetette azt a kérdést, amelyről minden Hölgy gyermekkora óta álmodik- és amire percekkel ezelőtt a telefonbeszélgetéskor Andi utalt. Leszel a feleségem? Az izgatottságnak köszönhetően csak nagyvonalakban emlékeznek a pillanatra, de Andi válasza természetesen, egy boldog IGEN volt. 

Azokban a pillanatokban Andi szülei egészen biztosan értük izgultak, 2021. július 11.-én pedig mindannyian velük együtt és értük izgultunk.

Emlékszem az esküvőjük napján ugyan kiváló hőmérséklet volt, de egész nap szemerkélt az eső. Izgatottan indultam útnak Dunaharasztiba, de az autóban elmormoltam a szokásos varázsigém: Minden szertartáson süssön nap! Bejött, megint csak bejött szerencsére, ugyanis a szertartás idején káprázó napsütésben volt részünk.

Köszönöm, hogy részese lehettem életetek egyik legmeghatározóbb pillanatának! Vigyázzátok és szeressétek mindig ilyen őszinte szeretettel egymást!

„Dóri nagyon kedves, felkészült, bájos hangú szertartásvezető! Minden apró részletre figyel, a párhoz tökéletesen illő szöveget ír, amit nagyon szépen ad elő! Örülünk, hogy rá esett a választásunk, mindenkinek nyugodt szívvel ajánljuk!”

aradidora.hu 2023 Minden jog fenntarva.