Skip to content

Fló & Erik

2021. július 24-én elérkeztünk Fló és Erik életének egyik legszebb és legfontosabb pillanatához. Ezekben a pillanatokban újra átélhették az egymásra találás örömét és felidéztük megismerkedésük pillanatát, szerelmük kezdetét.

2012 augusztusában a BME gólyatáborában találkoztatok először. A tábornak köszönhetően az egyetem első évében szabadidejüket egy társaságban töltöttétek. Tavasszal elkezdődtek az egyetemi bulik, ahova mindig együtt jártak és ekkor kezdtek el közelebb kerülni egymáshoz. Az egyik ilyen este után elkezdtetek chatelni, majd megszerveztetek egy rövid vidéki utazást a barátokkal, ami annyira jól sikerült, hogy beférkőztetek egymás gondolataiba.

Az áttörést szintén egy nyári egyetemi összejövetel hozta el a kapcsolatukban, hiszen ekkor a kettejük között sokáig pislákoló láng hirtelen fellobbant, és kéz a kézben, egy párként tértek haza. Innentől kezdve nem volt megállás! Felgyorsultak az események,egyik találkozó követte a másikat, majd még ebben az év decemberében is összeköltöztek.

Az egyetem második éve után, úgy döntöttetek, hogy autóba ülnek és szerencsét próbálnak Angliában. Ez az utazás volt életük első legemlékezetesebb kalandja. Eredetileg csak fél évet terveztek az Egyesült Királyságban tölteni, hiszen szerettek volna hazajönni befejezni az egyetemet. Viszont közben jelentkeztetek a Coventry Egyetemre, ahova sikeres felvételt nyertek, ezért úgy döntöttetek, hogy Nagy- Britanniában maradnak.

Az első néhány évben bizony érezték, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés. Az egyetemi évékben nappal tanultak, éjjel pedig sokszor dolgoztak, ráadásul más műszakban, így kevés minőségi időt tudtak együtt tölteni. 2019 őszére a sok évnyi áldozatos munka meghozta gyümölcsét, és sikerült saját lakásba költözniük. Külön öröm, hogy ez év áprilisában pedig megkapták a brit állampolgárságot is.

Miután Fló befejezte az egyetemet, örökbe fogadtak egy 5 éves staffordshire terrier fiú kutyust, Archiet. Archie most 8 éves, a legaranyosabb és leghálásabb kutyus a világon. Tulajdonképpen az első közös gyermekük, és nagyon fontos szerepet tölt be az életükben. Szívük szerint az esküvőre is hozták volna magukkal.

Ha szabadidejük engedi szívesen utaznak. Jártak egy hétvégét Amszterdamban,elrepültek Törökországba és Németországba is. Amikor Flóra utolsó éves volt az egyetemen, bevállaltak egy négynapos spanyolországi kiruccanást, így a disszertációja nagy része ott fogalmazódott. Autóval megjárták a párizsi Disneylandet, majd onnan egyenesen hazavezettek Budapestre. Amikor Magyarországon járnak, akkor pedig legtöbbször a Balaton vagy a Velencei -tó közelében pihennek.

A negyedik évfordulójuk közeledtével elutaztak Máltára Erik egyik barátját, Dennist meglátogatni. Az utazás előtti időszakban fogalmazódott meg Erikben, hogy Flóval szeretné leélni az életét. Online kezdett el jegyűrűt nézni, de mivel pár nap múlva indultak, így végül édesanyja segítségével egy ékszerüzletben személyesen választottátok ki a megfelelő darabot.

Dennist is beavatta titkos tervébe, aki azonnal javasolta, hogy az utazás egyik napján látogassatok majd el Valettába, a Barakka Gardenbe. Ez a hely egy csodaszép kert a városfal tetején, gyönyörű növényekkel, szökőkutakkal, árnyas kis padokkal és egy hatalmas kilátóterasszal. Tökéletes helyszín lánykéréshez. Egészen pontosan a negyedik évfordulójuk napján 2017. június 12-én, a Földközi- tenger szívében hangzott el az a meghatározó kérdés, amelyről Fló gyermekkora óta álmodott. A lánykérés mesébe illő pillanatai után, megebédeltetek a városban, majd siettetek haza Dennishez elújságolni a hírt. Késő este pedig felhívták a szűk családi kört is, akik ebben a négy napban értük izgultak, és alig várták, hogy megcsörrenjen a telefonjuk.

Flóra elárulta nekem, szereti Erikben, hogy mindig számíthat Rá, mindig támogatja, hogy többet és jobbat akarjon magának és kettejüknek is. Hogy minden élethelyzetben magabiztosságot ad neki. Rajong a humoráért, és azért, ahogy nevet. Szereti, hogy órákon át bármiről tudnak beszélgetni, és ennyi idő után sem fogynak ki a szavakból. Hogy pont annyira szereti Archiet, mint ő és neki is olyan, mintha a gyermekük lenne. A legjobb dolog volt Vele együtt felnőni és megtapasztalni mindazt közösen, amit ez alatt a 8 év alatt átéltek. Hálás azért, hogy ilyen jó csapatot alkotnak, és hogy teljesen természetes Vele az élet és a házasság is.

Erik szereti, hogy Fló cuki és gondoskodó. Hogy hasonlóan gondolkodnak az életben. Minden egyes nap úgy gondolja, nagyon jó anyukája Archienak, és a legjobb anyuka lesz a gyermekeiknek is, akit valaha el tudott képzelni magának… és nem csak a legjobb, de a legszebb is.

Az egyetemi évek, az új élet Angliában, az összeköltözés, a sok utazás, újabb és újabb közös élményekkel gazdagította Őket, és ezen a csodaszép nyári napon méltó módon ünnepelték meg házasságkötésüket családjaik és barátaik körében.

Személyesen kizárólag az esküvőjük napján találkoztunk, addig mindvégig online tartottuk a kapcsolatot, de úgy érzem, hogy hamar megtaláltuk a közös hangot. A csapatmunkának köszönhetően pedig sikerült emlékezetes pillanatokat szereznünk nem csak számukra, de meghívott vendégeik részére is.

Vigyázzatok nagyon egymásra, Archiera és maradjatok mindig ilyen boldogok! Köszönöm, Nektek és esküvőszervezőtöknek, Diának, hogy a személyes találkozás és a távolság ellenére is bíztatok bennem! Soha nem felejtem el ezeket a pillanatok!„Nagyon meg vagyunk elégedve Veled és a munkáddal. Nem gondoljuk, hogy nálad jobbat tudtunk volna választani. Abszolút rugalmas voltál végig, segítőkész és megértő. Külön tetszett a fiatalos, modern hozzáállásod a dolgokhoz, és nagyon jó volt, hogy online tudtunk „találkozni”, egyeztetni. És az is, hogy ez egyáltalán nem befolyásolta a munkád eredményét. Könnyű volt Veled együtt dolgozni, és a bökkenőket is jól kezelted a Nagy Napon! Amikor Erik tanúja nem jelent meg például. 🙂

aradidora.hu 2023 Minden jog fenntarva.