Skip to content

Lilla & Gábor

Hideg téli napokat élünk meg, amikor írom ezeket a sorokat, ezért arra gondoltam, hogy csempésszünk egy kis meleget a mindennapokba azzal, hogy visszakalandozunk Lilla és Gábor augusztusi esküvőjének pillanataihoz. Talán az egyik legforróbb nyári napon, augusztus 14-én fogadtak örök hűséget egymásnak a pilisi paradicsomban, a roppanó zöld fű, az árnyat adó kis fák és egy kis tavacska romantikájában. 

2013. szeptemberében ismerétek meg egymást mikor mindketten gyakornokként kezdtek el dolgozni ugyanazon a munkahelyen. Napközben minden kis szünetet kihasználva csacsogtak, munkaidőn kívül pedig ébredéstől elalvásig pötyögtétek a karaktereket. A sok közös program, az átbeszélgetett éjszakák egyre szorosabb kapcsolat kialakulását eredményezték.👩🏼‍❤️‍👨🏽

Az első randi fél évet váratott magára. Egy romantikus mozifilmet választottak, Én, Frankenstein címmel. Állításuk szerint a film borzasztó volt, de tulajdonképpen nem is érdekelte őket. A lényeg az volt, hogy együtt töltsék az időt.Mindezek után következett a lopott csókok a munkahelyi konyhában, összepillantások, titkolózások időszaka. Majd 1 hónap után nem titkolták tovább, hivatalosan is bejelentették, hogy egy párt alkotnak. 

Mindennapjaikat bearanyozza Zara cicájuk, akit mindennél jobban szeretnek. Fél évvel az összeköltözésük után érkezett a családba. Pont olyan gyorsan, ahogyan Gáborral együtt minden. 

A sok évnyi áldozatos munka meghozta gyümölcsét, és a hónapokon át tartó lakás nézegetés után, két éve beköltözhettetek az első közösen vásárolt lakásukba, ahol Gábor kibontakoztathatta barkácsolási tehetségét, Lilla pedig kertészeti ismereteit. A legpihentetőbb időtöltés számukra a kerti grillezés, ahol órákon át beszélgetnek, soha nem fogyva ki a szavakból. Ez volt az első közös nagy projektjük, de számtalan vár még rájuk, hiszen szuper csapatot alkotnak együtt. 

Lilla elárulta nekem, hogy újra beleszeretett Gáborba, amikor elkísérte Alvin és a mókusok koncertre. Szereti, hogy nem tud olyat mondani neki, amire nemet mondana. Ő Jim Carry az Igenemberből. Szereti benne azt is, hogy mindig lelkesen és pozitívan áll az élet minden területéhez. Szereti a „velünk rossz nem történhet” hozzáállását is. Ugyanakkor az őrületbe tudja kergetni, amikor azt mondja: nem kell izgulni! De olyan helyzetekben is, amikor tényleg ég a ház. 

Amikor csak lehetőségük van, utaznak. Az elmúlt évek alatt jártak Brüsszelben a karácsonyi vásárban. Nyaraltak Horvátországban egy hetet, ahol gyönyörű idő volt, így végignapozták és strandolták az egész ott töltött időt. Spanyolországi látogatásuk alkalmával Sangria kóstolót tartottak. Beleszerettetek Rómába. Kiruccantak Szlovéniába és Szlovákia. Elrepültek Görögország csodálatos fővárosába, Athénba és Rodoszra is volt lehetőségük ellátogatni egyszer. Nyaraltak a Kanári szigeteken és rabul ejtette őket Törökország varázslatos világa is.

Mégis Nápolyhoz köti őket a legszebb emlékeik A legnagyobb és legnyüzsgőbb dél olasz városhoz, ahol az első napon majdnem 40 km gyaloglás után teljesen kidőltek. Olyannyira, hogy másnap Gábort délelőtt 11 órától próbálta Lilla felkelteni, de csak 5 óra múlva sikerült összeszednie magát. Sajnos Nápolyt akkor nem csak Ők választották úti célul, hanem a világ lakosságának legalább a fele is, így bárhol jártak hatalmas tömeg fogadta Őket. Fogytak a napok, Gábor pedig egyre jobban izgult, végül egyik délután egy kastélyparkba látogattak, és egy gyönyörű vízesés mellett pihentek meg, amikor letérdelt, és elhangzott az a meghatározó kérdés, amelyre Lilla cseppet sem számított. Leszel a Feleségem? A válasz természetesen egy őszinte, boldog és könnyes igen volt.

Életük egyik legboldogabb eseményeként emlékeznek vissza ezekre a percekre. Gábornak sikerült mindent úgy megszerveznie, hogy teljesen váratlanul, meglepetésként érte Lillát, és semmit sem sejtett. Az izgatottságnak köszönhetően szinte nem is emlékezett Lilla az eljegyzésük pillanatára, Gábor idézte fel, hogy bizony igent mondott, ami mindennél többet jelentett akkor számára!

Gábornak hosszas válogatás után Péter barátja kíséretében Budapestet átszelve sikerült megtalálni a tökéletes gyűrűt Lilla számára, amitől a mai napig el van ragadtatva. Az utazás előtti vasárnapon pedig a hagyományokhoz hűen Lilla szüleinek áldását kérte a lánykéréshez, így gyűrűvel a zsebében és apai jóváhagyással indultak Nápolyba.Gábor megosztotta velem, már réges-régen teljesen egyértelmű volt számára, hogy Lillával szeretné leélni az életét! Imádja az elmúlt évek Vele töltött minden egyes percét. Hálás a sorsnak, hogy a gyermekkorában megálmodott életét, vele együtt közösen élheti. Soha nem felejti el az az érzést, amit akkor érzett, amikor először megpillantotta.

Lilla és Gábor, én sem fogom soha elfelejteni az első találkozónkat a Bazilikánál, a tervezéssel töltött perceket, és az álomesküvőtök napját sem. Köszönöm Nektek, szuper érzés volt számomra, hogy visszautazhattam Veletek egy picit az időben, és újra átélhettük közösen a töretlen 8 év számos élményét! Szeressétek egymást és maradjatok mindig ilyen boldogok!

„Drágaságos Dórilány! Te egy főnyeremény vagy! Nagyon szuper beszédet mondtál, mindenki külön kiemelte. Megható volt, ugyanakkor kis odaillő humort csempésztél bele. Nagyon személyreszabott volt az egész. Köszönjük a munkád! Nagyon örülünk, hogy Téged választottunk!”

aradidora.hu 2023 Minden jog fenntarva.