Skip to content

Barbi & Peti

Egészen pontosan 2021. augusztus 19-én járunk, a nyár egyik legmelegebb csütörtöki napján, amikor Barbi és Peti előzetes megbízása alapján esküvői szertartásuk keretein belül visszakalandoztunk egy picit a megismerkedésük pillanatához, és az azóta közösen átélt élményekhez. Csodálatos utazás részesei lehettünk aznap mindannyian. 

Íme egy kis ízelítő:Az egyetemi gólyatáborban találkoztak először, de igazából csak másodévben, az egyik közös órájukon ismerték meg egymást. Ezt követően egyre több órán foglaltak egymás mellett helyet, és kár tagadni, hogy egyre kevesebb előadásra figyeltek oda. Szerencsére ez a tanulmányaikon kevésbé látszódott meg.

Az első közös utazásuk Gyulára vezetett, ami Barbi egyik kedvenc fürdő városa. Egy feledhetetlen hosszúhétvégét töltöttek el Barbi családjával, és egyszerre ragadta magával őket a város sajátos hangulata és nyugodtsága egyaránt. A gyulai utazás legkedvesebb emléke, amikor egyik este a kültéri termál vizes medencében fürdőztek, miközben hatalmas pelyhekben hullott a hó. Igazán romantikus pillanat lehetett. Majd picivel később, Peti gyermekkori álmát váltották valóra, amikor Zakopanéba utaztak közösen. Egy hosszúhétvégi kikapcsolódás volt Peti családjával, ahol sajnos az első túrán Barbi lesérült, ezért a város fölé magasodó Giewont-t kis csalással, felvonóval hódították meg, míg a többiek túráztak. Akkor, ott, türelemből mindketten jelesre vizsgáztak, amikor közel 8 órán át álltak sorba a felvonóra várva.

Az utazásokon kívül, a gasztronómia iránt is közös szenvedéllyel hódolnak. A sushi utáni rajongásuknak Barbi bátyja az okozója, ugyanis ajánlott egy helyet, ahova vonakodva mondtak igent a meghívásra, de hatalmas pozitív csalódás volt számukra. Ezután egyre több étteremben kóstolták meg a tradicionális japán ételt, míg ráleltek a Bambuszliget névre hallgató családi törzshelyükre. Azóta is rendszeresen járnak a Belgrád rakpartra, ahol a panorámánál már csak a sushi fantasztikusabb.

Az évek alatt kialakult egy különleges közös hagyományuk. Minden hónapfordulón vásárolnak egy kaparósorsjegyet. A sok-sok év alatt körülbelül egyensúlyban van a nyeremény és a kiadás, mert bár legtöbbször nem nyernek, vagy csak a sorsjegy árát kapják vissza, de egy-egy nagyobb nyereménnyel mindig sikerül visszabillenteni a mérleg nyelvét. 

Az elmúlt töretlen 7 év alatt számtalan élménnyel gazdagodtak, beszéltek az eljegyzésről is, és Petiben szinte egyik napról a másikra érkezett meg az érzés, és fogalmazódott meg a gondolat a lánykéréssel kapcsolatban. Még aznap elkezdte kutatni a Barbinak szánt eljegyzési gyűrűt. Mint kiderült, ez jóval nagyobb feladat, mint ahogy azt gondolta. Bár volt elképzelése, hogy milyen ékszerrel szeretné meglepni, de volt egy pont, amikor úgy érezte kezd elveszni a választék rengetegében. Így Norbi barátját beavatva, végül az ő segítségével együtt sikerült leszűkíteni a kínálatot.

Az eljegyzésük örömteli pillanatára egy júliusi nyaraláson került sor Balatonszepezden. Peti eredetileg egy balatonfelvidéki kirándulást tervezett, hogy az egyik tanúhegyen a balatoni panorámában gyönyörködve tegye fel Barbinak azt a bizonyos kérdést, de a meteorológus által gondosan megtervezett eseményt elmosta az eső. A túra helyett így maradt a bekuckózás és a filmezés. Kis idő elteltével az eső elcsendesedett és sétálni indultak a faluba, amikor Petinek eszébe jutott, hogy a tóparton található egy régi csónakház. A romantikus lánykérésnek azonban keresztbe tett az éppen ott megrendezett halászléfőző verseny. 

Végül vacsoraidőben, a templom melletti kilátónál hangzott el az a meghatározó kérdés- ami közben Peti izgalmában az ékszeres dobozt elrontotta-, és amiről minden Hölgy gyermekkora óta álmodik… Peti, mint egy mesebeli legény, az óperenciás tengerentúli próbatételek után, végre elnyerte a hercegnő kezét. Mesébe illő, felejthetetlen, csodálatos pillanat volt, a tökéletes társsal. 

Barbi az egyeztetéseink alkalmával mesélte el nekem, hogy bár az együtt töltött évek alatt sok mindenben változtak és körülöttük is sok minden változott, de egy valami sohasem: az érzései Peti iránt. Szereti benne, hogy még a legrosszabb napjain is megnevetteti, ezzel felvidítva és elfelejtve a gondjait. Hogy mindig meghallgatja, még akkor is, amikor már követni sem tudja, hogy miről is beszél. Hogy mindig támogatja a céljai elérésében és bármiről legyen is szó, mindig mindent meg tudnak beszélni. Hogy minden reggel meglepetés szendvicseket készít neki a munkába menet. És amikor egy különös hangsúllyal, csak annyit mond, „Sziiivi”, akkor Peti tudja, hogy éhes és szeretne valami finomat enni. 

Peti sem tudott szó nélkül elmenni Barbi humora, mosolya és a szeme csillogása mellett. Köszöni, hogy reggelente ő készítheti el Barbi szendvicsét, és hogy mindig neki van igaza, még akkor is, ha épp kivételesen Petinek. Hogy megértő, és kiegészítve egymást, együtt mindent megoldanak. Hogy mindig számíthat Rá, bármiről is legyen szó, és jelenlétével, szavaival, megnyugtatja egy nehéz nap után is. Hálás a végtelen türelméért…tudja, hogy mellette ebből sokra van szükség. Szereti, hogy mindig nevet a viccein, még akkor is, ha azok egy picit fájóak. Köszöni, hogy van neki és azzá teszi, aki ma is. Hálás azért, hogy ő lehet az, aki boldoggá teszi Barbit egy életen át.

2021. augusztus 19-én pedig azért gyűltünk össze, hogy az imént elhangzott mondatot akkor, ott, azonnal valóra is váltsukTökéletes választás volt erre az alkalomra az Anna tanya. Egy vadregényes rendezvényhelyszín, ahová egy fehér karámokkal szegélyezett bekötő út vezet, a kamaraerdei és budaörsi panoráma tárul elénk, friss a levegő és romantikus környezet vesz minket körül.

Barbi és Peti, köszönöm Nektek a bizalmat, a jó hangulatú egyeztetést és azt a csodát, amit az esküvőtök napján átélhettem Veletek és családjaitokkal, barátaitokkal együtt! Apropó, a Barbi által készített isteni macaronokat sem fogom elfelejteni és azt a hatalmas dobozt, amit süteménnyel töltöttetek meg számomra! Köszönök Nektek mindent, nem feledem el azt a Napot, és remélem, hogy Ti sem!

Aradi Dóra Szertartásvezető 

aradidora.hu 2023 Minden jog fenntarva.